individuele truffel ceremonie

Waarom zou je deelnemen aan een individuele magische truffel ceremonie?

Magische truffel ceremonies worden veelal in groepsverband georganiseerd. Daar is veel voor te zeggen, echter, er zit ook veel kracht en schoonheid in begeleide individuele truffel ceremonies. De afgelopen periode heb ik dat als facilitator én deelnemer meermaals mogen ervaren.

Een individuele ceremonie kan plaatsvinden bij jou thuis. Lekker veilig en vertrouwd, met je eigen spullen om je heen. Voordeel van een begeleide truffelceremonie in je eigen huis is dat je na afloop nergens heen hoeft, lekker kunt nareizen en vervolgens gewoon slapen in je eigen bed.

Wel belangrijk natuurlijk dat je alleen thuis bent en dat je je daadwerkelijk privé en veilig genoeg voelt daar. Anders kan je beter naar mijn ceremonieruimte komen. Dat kan ook.

Volledige afstemming op jou bij een individuele truffel ceremonie

Wat me steeds weer raakt is het maatwerk dat geleverd kan worden bij een individuele ceremonie en hoe verdiepend dit werkt op de innerlijke reis. Tevoren heel precies afstemmen wat je wel en niet wil, waar je intentie over gaat, eventuele valkuilen, op maat gegeven ‘reistips’. En vervolgens tijdens de innerlijke reis, als dat zo voelt, ook weer kunnen terugkomen op je voorwaarden, kunnen vertellen wat je ervaart (wat ik dan voor je noteer). Alle aandacht voor jou.

En tegelijk ook gewoon helemaal in je eigen ervaring zitten, je eigen reis maken. Waarbij ik fungeer als spaceholder en je lekker laat in je eigen proces. Het is een bijzonder samenspel dat ontstaat tussen reiziger en begeleider.

De helende kracht van een dag verzorgd en ontzorgd te worden

Waar je in een groepsceremonie soms last kunt hebben van het proces van andere deelnemers is dat bij een individuele ceremonie natuurlijk niet het geval. En dat geldt net zo voor de muziek; in een individuele ceremonie kan deze nog meer op jou worden aangepast of zelfs worden uitgezet.

Tegelijk; alle irritaties die jij ervaart zeggen iets over jou, over iets wat zich in jouw schaduw of onbewuste bevindt. Als je er zo naar kunt kijken, zit er in iedere irritatie een cadeau van bewustzijn. En dat cadeau mis je dan weer bij een individuele ervaring.

Na afloop lekker bijkomen, eten en delen over je ervaringen. Het kan zoveel persoonlijker als je de enige deelnemer bent. Deelnemers benadrukken vaak hoe fijn (en ongewoon) het is, dat ze helemaal niets hoeven. Dat ze volledig ontzorgd worden op zo’n dag en dat alle aandacht naar hun eigen proces kan.

Voel je je bekeken tijdens een individuele truffel ceremonie?

Soms zijn mensen bang dat ze zich bekeken zullen voelen. Realiseer je dat dat gedachten zijn afkomstig van je mind of je ego. Eenmaal goed op reis valt dat schilletje van schaamte en zelfkritiek van je af en ben je gewoon aan het ervaren. Je altijd kwebbelende ‘monkeymind’ is even stil en daarmee ook de zorg dat je raar zult doen of bekeken wordt.

En hoe fijn is het om, als het even spannend, intens of verdrietig wordt, een metgezel bij je te hebben. Iemand die niks gek vindt. Die jou veilig houdt, je aanmoedigt naar de pijn te gaan of om lekker te lachen. En die kaders schept, zodat er ook achteraf, als je weer geland bent in de ‘gewone’ wereld, geen gevoelens van schaamte of schuld ontstaan. Ook dat is veiligheid.

Daarnaast zit ik je ook echt niet steeds aan te staren; zit zelf in meditatie, ben bezig met voelen wat er nodig is, pas muziek aan et cetera. Genoeg te ‘doen’ dus!

Het mooiste werk dat er is

Voor mijzelf geldt: het ontroert me en ik voel me diep dankbaar dat ik getuige mag zijn van de processen die mensen aangaan. Dat ik die metgezel mag zijn. Dat ik mag ondersteunen en de deelnemer zich veilig helpen voelen, zodat de magische truffel een optimale samenwerking met diegene kan aangaan.

Het op een zuivere manier volledig dienstbaar zijn aan het proces van de reiziger, zonder mezelf te verliezen en zonder verwachtingen. Zijn. Begeleiden vanuit een zachte en tegelijk krachtige, veilige en afgestemde plek in mijzelf. Magisch.

Echt, dit is het mooiste werk dat er is!

Wil je hier meer over weten? Hier kun je meer lezen. Of boek direct een kennismakingsgesprek, dan vertel ik je er alles over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven