20200609_105559

Microdoseringstraject

Microdoseren is een subtiel proces, dat desalniettemin kan leiden tot grootse veranderingen in je leven.

Momenteel beleven we in het Westen een heropleving van psychedelicagebruik. Steeds duidelijker wordt het dat psychedelica vele positieve effecten kunnen hebben. Mits verstandig toegepast zijn de risico’s zeer klein.

Op deze pagina richt ik me op het over meerdere weken regelmatig nuttigen van zeer kleine hoeveelheden psychedelica (psilocybine-bevattende magic truffels). Deze hoeveelheden zijn zo klein dat je er gewoon mee kunt functioneren, naar je werk kunt, autorijden etc. De effecten zijn subtiel, echter, doordat je langere tijd microdoseert is het een geweldige steun bij het verkrijgen van inzichten en veranderen van gedragspatronen, ingebed in het dagelijks leven.

microdoseren magic truffels

Wat microdoseren je kan opleveren

In het algemeen kan worden gezegd dat je met microdoseren je bewustzijn verruimt en vergroot. Dat wil zeggen: bewuster je leven leven, een hogere kwaliteit van leven ervaren.

Bijvoorbeeld door een verbeterde stemming, het ervaren van meer welbevinden, meer energie, meer focus, minder uitstelgedrag, je gemakkelijker voelen in sociale situaties, meer creatief en probleemoplossend vermogen, meer zicht op je automatische gedragspatronen.

Maar ook heeft het zo zijn waarde bij ADHD, angst (soms verergert angst juist), depressie, verslaving, bepaalde pijnklachten. Daarnaast vergroot de psilocybine die in magic truffels zit de neuroplasticiteit van je brein: het vermogen van je brein om nieuwe neurale paden te maken, waardoor je nieuw gedrag gemakkelijker inslijt.

Dit is wat je krijgt

  • Na een eerste contact vul je het intakeformulier in dat ik je toestuur. Hiermee zet je je bewustwordingsproces alvast in gang en kan ik inschatten of microdoseren veilig is voor jou.
  • Na betaling van de factuur ontvang je uitgebreide online informatie over microdosering en plannen we een afspraak in voor een informatiesessie. Deze sessie kan zowel fysiek als online (via Zoom) plaatsvinden.
  • Hierin leg vertel ik je alles uit over microdoseren, kan je al je vragen stellen en help ik je met het zetten van een intentie voor het traject. Ook ontvang je dan de magic truffels.
  • Hierna start je met microdoseren voor een periode van ongeveer zes weken. Je neemt in die weken op twee of drie dagen per week een microdosis truffels.
  • Tussendoor houden we contact via whatsapp, zo vaak als voor jou nodig is.
  • Optioneel kan je extra transformatie sessies bijboeken, om nog meer uit je traject te halen. We onderzoeken bijvoorbeeld datgene wat de truffel je laat zien of welke veranderingen je wilt doorvoeren in je leven inclusief ervaren obstakels. Ook kunnen we ervoor kiezen dat je vlak voor een sessie een microdosis neemt, al dan niet gecombineerd met ceremoniële cacao, om nog diepgaander te kunnen werken.

Let op:
Microdoseren is niet voor iedereen
Soms zijn er omstandigheden waarbij het onverstandig is om te microdoseren. Dit is oa. het geval bij (ernstige) hartvaatziekten, epilepsie, als je ooit een psychose hebt doorgemaakt, als je zwanger bent of borstvoeding geeft, wanneer je tramadol of lithium slikt en wanneer je je momenteel in een erg heftige, ontregelende leefsituatie bevindt. Ook andere medische situaties en medicijngebruik kunnen een reden zijn om een microdoseringstraject af te raden. Wees vooral open over je situatie, zodat we samen de afweging kunnen maken of microdoseren nu voor jou geschikt is.

Ervaringen van anderen met microdoseren

“Lieve Marieke,

Als ik jou niet had gekend dan was ik denk ik niet snel gaan microdoseren. Jouw enthousiasme en kennis van zaken gaven mij het gevoel dat het veilig was en dat ik op de juiste plek was om dit te proberen.

Je voelt ‘stevig’ en professioneel in je begeleiden. De start afspraak was prettig en als startpunt voor mij van belang. Vervolgens ontstond er een voor mij prettige manier om af en toe even te delen in een spraakbericht. Ik heb dat een aantal keer gedaan, vond het fijn dat je dan snel antwoordde. Vaak ook nog even een tip of iets over het proces teruggaf. Je weet waar je het over hebt en dat kan ik dan voelen.

Voor mij was dit prima qua begeleiding. Aanwezig zijn of luisterend oor zijn indien nodig, zeker niet ‘te dwingend’. Ik gaf het straks al aan in een app bericht maar je voelde dichtbij ondanks de afstand. Het gevoel dat als er iets zou zijn je er voor me was.” – Corrie

– – – – –

“Ik heb de begeleiding van Marieke tijdens mijn microdoseringsproject als heel prettig ervaren. Ze is betrokken, geeft duidelijk advies en weet de juiste vragen te stellen. Marieke kan goed luisteren, beschikt over geduld en helpt me om alles op een rijtje te zetten waardoor ik nieuwe inzichten krijg.

Het was voor mij heel fijn om gehoord te worden binnen dit traject en dat ik niet mijn basismedicatie (cannabis) achterwege hoefde te laten om toch deel te kunnen nemen*).” – Elske de Korver

*) Dit is een voorbeeld van het maatwerk dat ik lever. In het algemeen wordt het combineren van cannabis en psilocybine namelijk niet aangeraden. In dit geval werd echter weloverwogen en in goed overleg een andere keus gemaakt.

– – – – –

“Ik heb zo’n zes weken gemicrodoseerd en ik ben heel tevreden, zowel over het effect dat ik ervaar als over de begeleiding. Marieke heeft me in een eerste telefonische afspraak uitgebreid verteld over wat truffels precies zijn, hoe ze werken, hoe je ze kunt inzetten en iets over de effecten die mensen ervaren. Ze vertelde rustig, liet pauzes vallen en ging in op mijn vragen. Op haar aanraden ben ik een dagboekje begonnen. Dit heeft me geholpen om mijn intenties helder te krijgen en me bewuster te worden van hoe het met mij gaat.

Nadat ik van start ben gegaan hield Marieke de vinger aan de pols via Whatsapp. Dat vond ik prettig. Ik ervoer oprechte interesse en veel ruimte om te vertellen en vragen te stellen. Het is voor mij duidelijk dat Marieke kennis van zaken heeft. Haar degelijke kennis en het feit dat ze zelf oprechte voorstander is van microdoseren maken dat het traject licht en fijn aanvoelt. Ik heb niets gemist in de begeleiding en zou het ook niet anders hebben gewild.

Het hele traject heeft me veel gebracht. Ik ervaar een vergroot bewustzijn. Ik ben wat kalmer en blijmoediger en kan vooral mezelf wat meer van een afstandje zien. Het lukt me ook om lichtjes bij te sturen en zelfs die kleine bijsturinkjes hebben al grote impact op mezelf en mijn omgeving.” – Miranda van ’t Wout

Scroll naar boven