Marieke de Leeuw

Over mij: Marieke de Leeuw

Mensen typeren mij als iemand bij wie je je snel op je gemak voelt en bij wie je alles kunt zeggen zonder dat het raar wordt gevonden, die de juiste vragen weet te stellen, vlot tot de kern komt en die zowel analytisch als intuïtief sterk is.

“Als je nooit iets in je leven gedurfd hebt, hoe begin je daar dan mee? Waardoor krijg je dat duwtje in je rug, de impuls om verder te gaan dan het bekende?” – Colette Dowling, Het assepoester complex

Begin

Ik (1972) ben net als ieder ander een mens die in haar kinderjaren overtuigingen

opdeed, overlevingsstrategieën ontwikkelde en zo geconditioneerd raakte over

hoe ze dacht dat de wereld in elkaar stak en hoe ze zich moest gedragen om

geliefd te zijn. Er ontstond een zelfbeeld, een persoonlijkheid. Ik dacht dat

ik dit was. Net als (bijna) ieder ander was ik vergeten wie of wat ik werkelijk

ben. Het zat verstopt achter al die maskers.

In mijn volwassen leven functioneerde ik aanvankelijk precies volgens mijn

conditionering. Ik zat bovendien in de spitsuurfase van mijn leven als moeder met een jong en uitdagend gezin die dat combineerde met het runnen van een

huisartspraktijk.

Dit was een leven vol stress, spitsroeden lopen, roofbouw, altijd ‘aan’ staan.

Met als gevolg een flinke burn out.

Verandering

Eenmaal gestopt met werken als huisarts en met het hele gezin verhuisd naar de zee brak

een nieuwe fase aan. Een fase die werd gekleurd door nog steeds uitdagingen in

het gezin, maar ook door een veel meer ontspannen en begrensder werksituatie

als arbo-arts. Hierdoor was de balans echt anders. Er werd nog steeds veel

stress ervaren, maar er was ook tijd voor terugveren, herstellen, zelfreflectie

en een ervaren van werkelijke inspiratie. Voor het eerst heb ik toen heel

bewust gekozen voor wat ík wilde, waar mijn hart van ging zingen: het doen van

een coachopleiding en vervolgens het opzetten van een coachpraktijk.

In deze fase begon het proces van zelfonderzoek en het voorzichtig af en toe

afzetten van wat maskers (spannend!).

marieke de leeuw

Nu

Inmiddels zit ik, samen met mijn partner, in een levensfase waarin er ontspanning is gekomen in het (uitvliegende) gezin, waarin zoveel meer ruimte is. Ruimte om te ademen, om te niksen, om te focussen op bewustzijnsontwikkeling. Het proces van bewustwording gaat door en leert me steeds scherper te zien wat waarachtig is en wanneer angst leidend is. Steeds meer en vaker durf ik te kiezen voor de weg van moeiteloosheid, voor mijn hart, mijn innerlijk kompas, ongeacht wat een ander ervan vindt.

In dit proces hebben psychedelica (oa. ayahuasca en psilocybine bevattende paddenstoelen en truffels) mij enorm geholpen. Ik ben bovendien van felle tegenstander met allerlei vooroordelen jegens psychedelica naar een ambassadeur van deze magische en uiterst potente middelen gegroeid. Inmiddels zet ik magic truffels steeds meer in in mijn werk.

Steeds helderder wordt het mij dat bewustzijnsontwikkeling gaat over leren en durven luisteren naar je hart, dapperheid en authenticiteit. Vertragen. Je schaduwen opzoeken, onderzoeken en in het licht zetten. Oftewel, je van een steeds groter deel van je onbewuste bewust worden. Steeds meer maskers durven afzetten, steeds “echter” worden. De kracht van kwetsbaarheid.

Voor een gedetailleerd overzicht van scholing en werkervaring verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn-profiel.

Scroll naar boven