Hoe laat je de controle los bij een truffel ceremonie?

‘Deelnemen aan een magic truffel ceremonie? Ik zou wel willen en ben ook wel nieuwsgierig, maar ik durf dat echt niet!’ Een verzuchting die ik regelmatig hoor als ik vertel dat ik truffel ceremonies faciliteer. Wat er dan spannend aan is? ‘Ik heb moeite met het loslaten van de controle.’

En ja, die herken ik wel. Mijn eerste plantmedicijnreizen, met ayahuasca in mijn geval, heb ik flink zitten worstelen met mijn hoofd. Dat hoofd, dat steeds maar de controle wilde houden, zich niet over durfde te geven.  

De ironie wil dat controle behoefte een innerlijke reis juist uitdagender maakt dan wanneer je er open en nieuwsgierig ingaat.

En zeg nou zelf, hoeveel controle heb je eigenlijk over je leven? Weet jij wat er over 43 minuten gebeurt, of zelfs maar over 7 minuten? Wat je dan zult denken, voelen?

Overgave aan de ervaring is als surfen 

Het leven vraagt van je dat je surft. Surft over de golven van het leven. Er zijn pieken, er zijn dalen. En die gaan ook weer voorbij. Je hoeft er niets van te vinden, alleen maar voluit te ervaren in het ‘nu’.

En zo is het ook tijdens een truffel ceremonie. Overgave is het sleutelwoord. Zodat je surft, meebeweegt met de ervaringen, met dat wat je getoond wordt. Wetend dat de ervaring steeds weer zal veranderen én dat ze je verder brengt. Heelt. Bewuster maakt. Inzichten geeft.

Hoe laat je dan de controle los tijdens een truffel ceremonie?

Klinkt logisch en makkelijk, maar is vaak nog steeds spannend. Want stel dat je dit avontuur aan wilt gaan, hoe doe je dat dan, de controle loslaten?

Controle komt vanuit je hoofd. En daar zitten de meeste mensen nou eenmaal nogal vaak. Overgave (surfen) kan je hoofd niet voor je doen. Dat gebeurt alleen als je hoofd even niet oplet. Bijvoorbeeld door voorafgaand aan de truffel ceremonie lichaamswerk te doen, zoals verbonden ademwerk, shaken, dansen, focusing. Je hoofd kalmeert alvast een beetje en je zakt makkelijker in je lijf.

Daarnaast is het super belangrijk dat je je veilig voelt tijdens je innerlijke reis. Angst en dus stress werken controle behoefte in de hand. Een veilig gevoel wordt bevorderd door een ontspannen set en setting, door zorgvuldigheid, duidelijkheid en betrouwbaarheid van de ceremonieleider. En ook door tevoren alvast contact te hebben met elkaar. Door te weten wat je ongeveer te wachten staat. Voldoende informatie dus. Is het hoofd dol op..

En soms is het zo, dat je eerste ervaring met truffels je ogenschijnlijk niet heel veel brengt, maar dat vooral je hoofd/mind ervaart dat het oké is, dat het niet gevaarlijk blijkt te zijn, zogezegd. Waardoor je bij een volgende truffel ceremonie opeens veel dieper kunt gaan en wel in overgave gaat.

Deelnemen aan een truffel ceremonie in Noordwijk of Voorhout

Ik schrijf dit natuurlijk niet voor niks. Bij de truffel ceremonies zoals ik die faciliteer is er uiteraard aandacht voor al deze aspecten.

Je kunt een individuele ceremonie komen doen in Noordwijk, of samen met bijvoorbeeld een vriend of vriendin. Je kunt het combineren met een voorbereidingssessie vooraf en/of een integratiesessie achteraf. Een voorbereidingssessie is zeker een aanrader als je voorziet dat je het moeilijk gaat vinden om de controle los te laten.
En je kunt deelnemen aan een open groepsceremonie die ik samen met collega’s organiseer.

Kijk hier voor meer informatie en data: https://hetstillemidden.com/truffel-ceremonie/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven