cacao ceremonie

Cacao ceremonie

Food of the gods

Een cacao ceremonie is een bijzondere ervaring. Met de hulp van ceremoniële cacao maak je een magische reis in jezelf. Je keert naar binnen en stemt je af op je innerlijke wereld. Hoe is het eigenlijk met je, wat ervaar je, wat speelt er in je binnenste?

De bijzondere effecten van ceremoniële cacao

Ceremoniële (rauwe) cacao is totaal iets anders dan chocolade of chocomel uit de supermarkt. Het is een plantmedicijn, dat al werd gedronken door de Maya’s en Azteken en werd beschouwd als ‘food of the gods’. Het wordt ceremonieel, met respect en intentie gedronken.

Behalve diverse gezondheidsvoordelen heeft cacao ook een hart-openende werking en helpt het je om naar binnen te keren en signalen van je innerlijke wereld op te vangen.

Cacao is een subtiel plantmedicijn

Cacao is veilig, subtiel en zacht. Het is daardoor een perfect plantmedicijn wanneer je wel graag een innerlijke reis wilt maken, maar de stap naar bijvoorbeeld magic truffels (nu nog) te groot of spannend vindt.

Hoe ziet een cacao ceremonie eruit?

Meestal vindt een ceremonie plaats rond een bepaald thema of intentie. 
De ceremonie duurt 2-2,5 uur en start met thee, een korte meditatie, introductie en een voorstelrondje waarin je ook je intentie zet.
Dan drinken we gezamenlijk de cacao waarna je afdaalt in jezelf en een innerlijke reis gaat maken. Via een geleide meditatie en bijpassende muziek begeleid ik je in de ervaring.
Na de innerlijke reis krijg je de gelegenheid je ervaringen op te schrijven en komen we samen in een sharing circle waarin je kunt delen wat je hebt ervaren. Dit helpt je de ervaring nog meer te verdiepen.
We ronden af met lekkers en thee zodat je weer helemaal geland bent als je terug naar huis gaat.

Agenda

Cacao ceremonies worden individueel en in groepen gegeven.
Een individuele ceremonie plannen we in overleg.
De eerstvolgende open groepsceremonie is op:
Vrijdagavond 12 april (Noordwijk) VOL, reservelijst mogelijk
Je kunt ook zelf een groep(je) samenstellen, waarvoor we in overleg een datum plannen.

Scroll naar boven