20200609_104848

Coaching en transformatie sessies

“Totdat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en zul je het het lot noemen.” – Carl Gustav Jung

De ruggengraat van mijn praktijk bestaat uit het begeleiden van transformatie sessies.
Ik gebruik het woord “transformatie”, omdat in dergelijke sessies er daadwerkelijk iets transformeert, ofwel duurzaam verandert.
Zo kunnen bijvoorbeeld overtuigingen worden omgebogen, traumatische neurale paden “opgeruimd”, je perspectief op uitdagende omstandigheden diepgaand veranderen. Ook kan er transformatie optreden door een diep inzicht over de oorzaak van je klachten of doordat je contact maakt met je levensmissie of met iets groters dan jijzelf.

Het maakt niet uit wat de directe aanleiding is voor een transformatie sessie. Het woord zegt het al: de klacht is slechts de aanleiding. Het gaat om helderheid krijgen over wat er onder de klacht zit; wat zit er in je onbewuste? Welke pijn, weerstand, verdriet, boosheid, angst, verlies is met de klacht afgedekt? Door deze boven water te krijgen en de boodschap ervan te ontvangen kan het transformatieproces in gang worden gezet.

Er wordt gewerkt op alle lagen van je “zijn”; het mentale, het emotionele, het fysieke en het spirituele niveau. Steeds sluit ik aan bij wat nodig is in een sessie. Bij ondermijnende overtuigingen kan bijvoorbeeld voice dialogue worden ingezet, bij  trauma de trauma collapse technique, bij bijvoorbeeld somberheid microdosering.

Transformatie sessies worden gegeven als (traject van) losse sessies of in de vorm van een deep-dive van vier sessies in drie dagen tijd.

Stress- en burn-outcoaching

In deze tijd is de druk op het individu groot, de lat ligt hoog: je moet jezelf ontplooien, jezelf ontwikkelen, je moet succesvol zijn in je werk, je moet een leuke partner, een goede ouder zijn, betekenisvolle vriendschappen erop na houden etc. etc. Tegelijkertijd wordt er aan alle kanten bezuinigd; werkdruk neemt toe, je moet ook mantelzorg aan je ouders verlenen, de toegankelijkheid tot de GGZ neemt af…
Kortom, een gegarandeerd succes-recept voor het krijgen van stress-gerelateerde klachten…als je niet oppast.

Stress ervaren is niet erg. Sterker, zonder stress geen leven. Stress is de basis onder groeien, ontwikkelen, aanpassen. We kunnen niet zonder. Als de balans tussen inspanning en ontspanning langdurig of ernstig verstoord raakt kan stress echter ook doorschieten naar chronische, ongezonde stress. Ontspannen lukt niet meer. Allerlei fysieke en mentale klachten ontstaan.

Meestal is dit een signaal dat er al langere tijd zaken niet kloppen in je leven. Je leeft niet het leven dat ècht bij je past, om wat voor reden dan ook. Onder invloed van in- en externe omstandigheden heb je jezelf feitelijk in de steek gelaten (soms noodgedwongen).

Duurzaam herstel vraagt naast het creëren van de voorwaarden om überhaupt te kùnnen herstellen ook veel lef en moed: durf je onder ogen te zien wat er moet veranderen om je leven weer werkelijk en duurzaam in balans te krijgen? Durf je deze veranderingen door te voeren?

Ik begeleid je graag bij dit proces en stem daarbij af op jouw specifieke situatie. We beginnen heel praktisch met de CSR-methode (Chronische Stress Reversal).
De CSR-methode is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief. Na een degelijke analyse wordt een plan gemaakt.
Onderdelen van de aanpak: stop roofbouw, lichamelijk herstel, mentaal herstel, verbeterd zelfmanagement, terugvalpreventie en re-integratie.

Zodra je voldoende bent hersteld gaan we aan de slag met inzichtgevende methodieken en/of met het onbewuste. Ook microdosering met magic truffels wordt soms ingezet om verandering minder moeilijk te maken.

Transparantie
Ik werk zowel met particulieren als in opdracht van werkgevers. Desgewenst vindt, alleen met jouw toestemming en op zorgvuldige en transparante wijze, tevens contact plaats met je bedrijfsarts of werkgever.

(Nog) geen burn-out?

Trek dan alsjeblieft nu aan de bel! Nu is het moment om nog nét de bocht te maken. Herstel gaat zoveel makkelijker en sneller als je nog niet thuis zit met een burn-out. De CSR-methode hoeft dan meestal slechts kort te worden ingezet waardoor er veel meer ruimte is voor inzichtgevende interventies en transformatiesessies.

coachruimte praktijkruimte sessieruimte

Verdieping na een burn-out

Ben je (grotendeels) hersteld van een burn-out en wil je de lessen ervan dieper verankeren in je leven? Wil je verder onderzoeken waar het “mis” ging en wat er eigenlijk werkelijk de bedoeling is van jouw leven?
Transformatiesessies bieden een mooie verdieping op een burn-out coachtraject.

Ervaringen van anderen

‘Het coachtraject was een mooie ervaring waar ik zeer positief op terug kijk. Het was heel fijn om met een extern iemand te kunnen praten over alles, en dan ook echt alles. We zijn veel dieper gegaan dan ik had verwacht van tevoren, echt op zoek gegaan naar de bron van mijn valkuilen en issues. Hierdoor heb ik duidelijk gekregen waar mijn gedrag vandaan komt, en hoe ik het kan herkennen. De volgende stap was leren hoe ik ermee om moet gaan na de herkenning. lk vond het heel fijn dat dit hele praktische tips waren, waar ik mee aan de slag kon in het dagelijks leven, zowel thuis als op het werk. Dit maakte mijn herstel heel tastbaar, omdat ik door de tips gewoon voelde dat het de goede kant op ging met me. Dat werkte heel motiverend om door te gaan aan het traject en te werken aan mijn herstel.
De coach wist eigenlijk altijd precies de juiste vragen te stellen. Het onderwerp maakte daarbij niet uit. Door de juiste (soms pijnlijke) vragen te stellen, kwamen we tot (nieuwe) inzichten die hielpen bij het vervolg van het traject. lk had het gevoel dat ze heel goed door had hoe ik me voelde tijdens onze sessies, en wat haar aanpak met mij deed op dat moment. Voor mijn gevoel, paste de coach zich echt aan mij aan, zelfs van moment tot moment in de sessies. Hierdoor voelde ik me veilig, goed ondersteund en dat leidde ertoe dat ik meer openstond voor haar vragen en aanpak. lk heb eraan moeten wennen, maar door haar aanpak, voelde ik me al heel snel vertrouwd waardoor ik me openstelde voor haar vragen en aanpak.’ – Sary

– – – – –

‘Alhoewel ik momenteel nog altijd bezig ben met de nasleep van mijn burn-out, kan ik wel zeggen dat ik dit coachtraject als ‘life-changing’ heb ervaren. Marieke was mijn eerste coach en heeft mij het afgelopen half jaar zoveel bijgebracht en meegegeven. Zij was de eerste in tijden door wie ik mij weer gehoord en gezien voelde.
De aanpak van Marieke voelde voor mij erg persoonlijk, ze luistert dus echt en past zich aan naar de behoefte indien nodig. Ze had bijvoorbeeld al snel door dat het videobellen met mij niet veel zou uithalen en haalde me dan ook snel naar haar kantoor. Wat me desondanks toch wel opviel tijdens onze digitale sessies, was hoe alert ze was. Zo merkte ze gelijk mijn verandering in ademhaling op en kon ze daaruit opmaken hoe ik me op dat moment voelde.
Ik heb enorm veel geleerd, maar het voornaamste zit hem er toch in de verschillende ‘lagen’ bij mezelf. Zo besta ik uit verschillende lagen met ieder hun eigen rol, maar wat er ook gebeurt ikzelf de regie en controle heb. Ik ben immers meer dan mijn kwetsbare of kritische kant. Daarbij leerde ik dat ik sterk genoeg ben om mijn trauma’s uit het verleden te dragen en die pijn aan te kunnen. Bewuster van mijn ademhaling, mijn onderbuikgevoel en mijn algehele lichaam en bijbehorende behoeften, zijn ook allemaal dingen die Marieke mij heeft geleerd. Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar kort gezegd heeft Marieke mij weer geleerd om mezelf te leren kennen en te respecteren. Liever voor mezelf zijn, dan gaat de rest vanzelf.’ – Clara

– – – – –

In dit coachtraject heb ik leren voelen dat wat ik weet en heb genoeg is en dat ik daarop kan vertrouwen. Dat ik niet harder hoef te lopen om dat te bewijzen. Dit helpt mij mijn energie te begrenzen, pro-actiever te kunnen werken, dingen aan te durven gaan waarvan ik niet precies weet hoe ze werken, me zo verder ontwikkelen en bewust in een deel kunnen staan waar ik het wel weet en kan (of dat kan leren). Ik vond de gesprekken af en toe verwarrend en niet concreet. Maar laten dat nou net de delen zijn die vaker opspelen ;). Je aanpak heb ik ervaren als plezierig, compassioneel en tegelijk daadkrachtig. Orde scheppend. Best knap Marieke, terwijl ik zo mijn best deed je te verleiden tot chaos! Ik ben heel tevreden over de coaching, dit was precies wat ik nodig had.’ – Gabriëlle

– – – – –

‘Ik heb het coachingstraject als zeer waardevol ervaren. In het gesprek met de coach kwamen er verschillende aspecten van mezelf aan bod waar ik zelf nog nooit op die manier naar had gekeken. Dat gaf inzicht hoe ik mijn gedachten kan veranderen om zelf ook anders te reageren op de omgeving. Marieke is zeer doortastend en empathisch. Ze paste verschillende methoden toe om diepgang in de analyse te bewerkstelligen. Ook vond ik het erg prettig dat de coach me altijd op mijn gemak stelde en mij met respect benaderde, de ruimte gaf om zelf over dingen na te denken en mij hielp het probleem te verhelderen door soms kritische vragen te stellen. Ik ben heel erg tevreden over dit coachingstraject omdat ik tools in handen heb gekregen om in de toekomst deze toe te passen om in balans te blijven. De coach heeft mij concrete manieren geleerd hoe met bepaalde situaties/ gedachtes om te gaan.’

– – – – –

‘Dit coachtraject heb ik als zeer plezierig ervaren. Mooie combinatie van omgang met stressklachten en voice dialogue.
Ik vond het fijn dat ik mijn verhaal kwijt kon en dat mijn situatie serieus werd genomen. De erkenning dat dingen zwaar waren, hebben mij ook geholpen. Ik voelde me veilig. Bepaalde ikken van mij waren erg heftig en deze voelden zich erkend en durfden zich te laten zien. Dit kwam door de veilige setting. Er was een mooi evenwicht in erkenning, adviezen geven en mij zelf mijn oplossingen laten vinden en evenwicht in volgen en sturen. Er was een open sfeer waarin alles besproken kon worden. Ik ben zeer tevreden. Fijn dat we met een soort ‘open’ vraag konden starten. En dat je zelf ook eind van traject aangaf. Kortom, een supertraject, waar ik super veel van geleerd heb! Ik hoop dat je nog veel mensen mag helpen zoals je mij hebt gedaan.’

– – – – –

‘Ik ben veel bewuster geworden van het feit dat ik zelf vaak aan de grondslag lig van de stress. Het was voor mij voor het eerst dat mijn ‘personages’ apart genomen werden en dat vond ik in eerste instantie niet zo prettig. Het heeft echter wel heel goed geholpen om in kaart te brengen hoe ik in mekaar zit en wat er moet veranderen. Overigens voelde ik me wel heel erg op mijn gemak bij Marieke en vertrouwde ik haar volledig tijdens de sessies, anders was dit niet gelukt. Deze aanpak zorgt er zeker voor dat je jezelf niet voor de gek kan houden door te maskeren 🙂
Ik heb geleerd dat ik mezelf niet meer hoef te bewijzen en dat ik best wat strenger mag zijn tegenover de klant. Dat werk precies dat is, werk, en dat de wereld niet instort als er een keer iets fout loopt. Dat ik niet alle ballen hoog hoef te houden.
Ik ben absoluut tevreden over dit traject. Ik heb nogal de neiging om te doen alsof alles OK is maar Marieke prikte daar feilloos doorheen. Ze liet zich niet afschepen met een ‘het gaat wel’, maar vroeg steevast door.’ – Linda

– – – – –

Dit coachtraject heb ik als zeer prettig, inspirerend en leerzaam ervaren. Ik heb mijn doelen meer dan bereikt. Vooraf wilde ik handvatten krijgen om te kunnen herstellen van burnout klachten en zorgen voor balans tussen werk en privé. Marieke heeft me echter in de loop van het coachtraject ook geleerd om de al in mij aanwezige kracht en deskundigheid aan te spreken bij het verder herstellen en re-integreren in mijn werk. Ook privé is het werken aan balans tussen teveel van mezelf vragen en goede relaties aangaan/houden verbeterd. Verder heb ik door dit traject nieuwe inzichten in mijn gedrag gekregen en ontdekt wat mijn referentiekader is en de pijnpunten daarin.
lk ben heel erg blij en dankbaar dat ik na een jaar doodziek te zijn, via een artikel in een tijdschrift bij Marieke ben terecht gekomen. Marieke heeft me enorm geholpen om te herstellen, veranderingen aan te gaan, die beter voor mijn gezondheid zijn en vooral me het vertrouwen gegeven dat het beter wordt. Door de manier van vragen stellen en oefeningen heeft Marieke mij inzicht gegeven in mijn denkwijze, waarden en normen en grenzen.’

Scroll naar boven