20200609_104848

Coaching en transformatie sessies

“Totdat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en zul je het het lot noemen.” – Carl Gustav Jung

De ruggengraat van mijn praktijk bestaat uit het begeleiden van transformatie sessies.
Ik gebruik het woord “transformatie”, omdat in dergelijke sessies er daadwerkelijk iets transformeert, ofwel duurzaam verandert.
Zo kunnen bijvoorbeeld overtuigingen worden omgebogen, traumatische neurale paden “opgeruimd”, je perspectief op uitdagende omstandigheden diepgaand veranderen. Ook kan er transformatie optreden door een diep inzicht over de oorzaak van je klachten of doordat je contact maakt met je levensmissie of met iets groters dan jijzelf.

Het maakt niet uit wat de directe aanleiding is voor een transformatie sessie. Het woord zegt het al: de klacht is slechts de aanleiding. Het gaat om helderheid krijgen over wat er onder de klacht zit; wat zit er in je onbewuste? Welke pijn, weerstand, verdriet, boosheid, angst, verlies is met de klacht afgedekt? Door deze boven water te krijgen en de boodschap ervan te ontvangen kan het transformatieproces in gang worden gezet.

Er wordt gewerkt op alle lagen van je “zijn”; het mentale, het emotionele, het fysieke en het spirituele niveau. Steeds sluit ik aan bij wat nodig is in een sessie. Bij ondermijnende overtuigingen kan bijvoorbeeld voice dialogue worden ingezet, bij  trauma de trauma collapse technique, bij bijvoorbeeld somberheid microdosering.

Transformatie sessies worden gegeven als (traject van) losse sessies of in de vorm van een deep-dive van vier sessies in drie dagen tijd.

Stress- en burn-outcoaching

In deze tijd is de druk op het individu groot, de lat ligt hoog: je moet jezelf ontplooien, jezelf ontwikkelen, je moet succesvol zijn in je werk, je moet een leuke partner, een goede ouder zijn, betekenisvolle vriendschappen erop na houden etc. etc. Tegelijkertijd wordt er aan alle kanten bezuinigd; werkdruk neemt toe, je moet ook mantelzorg aan je ouders verlenen, de toegankelijkheid tot de GGZ neemt af…
Kortom, een gegarandeerd succes-recept voor het krijgen van stress-gerelateerde klachten…als je niet oppast.

Stress ervaren is niet erg. Sterker, zonder stress geen leven. Stress is de basis onder groeien, ontwikkelen, aanpassen. We kunnen niet zonder. Als de balans tussen inspanning en ontspanning langdurig of ernstig verstoord raakt kan stress echter ook doorschieten naar chronische, ongezonde stress. Ontspannen lukt niet meer. Allerlei fysieke en mentale klachten ontstaan.

Meestal is dit een signaal dat er al langere tijd zaken niet kloppen in je leven. Je leeft niet het leven dat ècht bij je past, om wat voor reden dan ook. Onder invloed van in- en externe omstandigheden heb je jezelf feitelijk in de steek gelaten (soms noodgedwongen).

Duurzaam herstel vraagt naast het creëren van de voorwaarden om überhaupt te kùnnen herstellen ook veel lef en moed: durf je onder ogen te zien wat er moet veranderen om je leven weer werkelijk en duurzaam in balans te krijgen? Durf je deze veranderingen door te voeren?

Ik begeleid je graag bij dit proces en stem daarbij af op jouw specifieke situatie. We beginnen heel praktisch met de CSR-methode (Chronische Stress Reversal).
De CSR-methode is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief. Na een degelijke analyse wordt een plan gemaakt.
Onderdelen van de aanpak: stop roofbouw, lichamelijk herstel, mentaal herstel, verbeterd zelfmanagement, terugvalpreventie en re-integratie.

Zodra je voldoende bent hersteld gaan we aan de slag met inzichtgevende methodieken en/of met het onbewuste. Ook microdosering met magic truffels wordt soms ingezet om verandering minder moeilijk te maken.

Transparantie
Ik werk zowel met particulieren als in opdracht van werkgevers. Desgewenst vindt, alleen met jouw toestemming en op zorgvuldige en transparante wijze, tevens contact plaats met je bedrijfsarts of werkgever.

(Nog) geen burn-out?

Trek dan alsjeblieft nu aan de bel! Nu is het moment om nog nét de bocht te maken. Herstel gaat zoveel makkelijker en sneller als je nog niet thuis zit met een burn-out. De CSR-methode hoeft dan meestal slechts kort te worden ingezet waardoor er veel meer ruimte is voor inzichtgevende interventies en transformatiesessies.

coachruimte praktijkruimte sessieruimte

Verdieping na een burn-out

Ben je (grotendeels) hersteld van een burn-out en wil je de lessen ervan dieper verankeren in je leven? Wil je verder onderzoeken waar het “mis” ging en wat er eigenlijk werkelijk de bedoeling is van jouw leven?
Transformatiesessies bieden een mooie verdieping op een burn-out coachtraject.

Scroll naar boven