truffel ceremonie innerlijke reis

Truffel ceremonie

“Als je geluk hebt en doorbreekt, begrijp je met psychedelica wat echt van waarde is in het leven. Materiaal, macht, dominantie en territorium hebben geen waarde. Mensen zouden geen oorlogen voeren en het hele systeem dat we momenteel hebben zou uit elkaar vallen. Mensen zouden vreedzame, liefhebbende burgers worden, geen robots die in het donker rondlopen met al hun lichten uit.” – Gary Fisher

“Het gebruik van psychedelica kan niet alleen pijnpunten naar de oppervlakte brengen voor genezing, maar kan ook de angst of reactie op deze [traumatische] herinneringen verminderen en hen in staat stellen er openlijk over te praten zonder de pijn die ze met zich meebrengen.” – Monnica Williams

Werken met psychedelica heeft mijn hart. Het is een zeer krachtig hupmiddel bij bewustzijnsontwikkeling en heling. Ik werk met psilocybine-bevattende ‘magic’ truffels.
Deze hebben de potentie je dagdagelijkse denk- en referentiekader voor een paar uur naar de achtergrond te brengen waardoor je in een andere bewustzijnstoestand komt.

Als je deelneemt aan een truffel ceremonie staat je over het algemeen een diepgaande, transformerende innerlijke reis te wachten. Een reis in het veld van bewustzijn: je persoonlijk onbewuste, het collectief onbewuste, goddelijke bewustzijnslagen. Hoe dit eruit ziet is voor iedereen en ook voor iedere afzonderlijke innerlijke reis weer anders. Je kunt bijvoorbeeld in contact komen met je innerlijke wijsheid. Het kan je helpen problemen, blokkades en patronen onder ogen te komen en op te lossen of te doorbreken. Ook kan het zijn dat je je bewust wordt van oude pijn en trauma’s. Je spirituele ontwikkeling kan versnellen, je ervaart zelfliefde, je doorziet de aard van het bestaan of je krijgt inzichten over de zin van het leven, enzovoort. In het algemeen geldt: alles wat niet verwerkt is, wil verwerkt worden en alles wat niet bewust is, wil bewust worden. Hierbij geldt bovendien: je krijgt wat je nodig hebt en nooit meer dan je aankan.

Het zetten van een intentie

Het zetten van een intentie helpt om de energie tijdens de reis te richten, echter, de truffel kan je ook totaal andere ervaringen geven dan waar je voor kwam. Blijkbaar moet er dan eerst wat anders getoond of verwerkt worden. Vertrouw op de wijsheid van de truffel. Soms wordt (het nut van) datgene wat getoond wordt pas na enige tijd duidelijk en soms zijn de boodschappen symbolisch.
Een innerlijke reis kan dus zowel confronterend als fantastisch zijn. Een truffel ceremonie is een intense ervaring en heeft vaak een transformerend effect. Ook de dagen na de innerlijke reis sta je nog erg open en kunnen inzichten en herinneringen nog in je bewustzijn komen. Het is dan ook een goed idee om de dag na de innerlijke reis een lege agenda te hebben.

Truffel ceremonie privé of in een groep

In mijn eigen praktijkruimte in Noordwijk kun je zowel een privé truffel ceremonie boeken als deelnemen aan een ceremonie in een klein groepje van 2-3 personen. Neem contact op. Datum wordt in overleg bepaald.

Samen met Ramona Nederstigt-Boekhout van Momenten voor Vrouwen organiseer ik bovendien ook truffel ceremonies voor grotere groepen tot ongeveer acht personen. De truffel ceremonie wordt dan gecombineerd met  ademwerk. Dit helpt je uit je hoofd in je lijf te gaan.

Hoe de setting ook is, steeds wordt er een atmosfeer gecreëerd waarin je je veilig voelt en waarin je je kunt ontspannen. Zodoende ontstaan de voorwaarden om je over te kunnen geven aan de werking van de truffel.

Magic truffel verdient respect en zorgvuldigheid

De magic truffel is een heel bijzondere gift die de natuur ons heeft gegeven. Haar helende en bewustzijnsvergrotende potentie is enorm. Daar past respect en eerbied bij en dus een ceremoniële setting.
Ik ervaar een grote verantwoordelijkheid bij het samenwerken met de truffel. Zij begeleidt je op je reis, is je leraar en laat je dat zien wat nu gezien mag worden. Mijn rol is die van spaceholder en facilitator en er voor je zijn als het nodig is.

De afgelopen jaren heb ik mij zeer toegewijd aan het afstemmen op en leren van de energie/spirit van psychedelica. Ik heb vele innerlijke reizen gemaakt (>30) met ayahuasca, magic mushrooms, truffels en bufo alvarius. Ook heb ik een jaartraining gedaan waar ik heb geleerd ayahuasca ceremonies te begeleiden (bij Proceswerk). Tot halverwege 2024 neem ik deel aan een jaaropleiding tot truffelceremonieleider (bij HOLY shit.) om de fijne kneepjes van het werken met truffels en alles rondom het op een veilige manier faciliteren van een truffel ceremonie nog beter in de vingers te krijgen. Inmiddels werd namelijk duidelijk dat de truffel en de paddenstoel willen dat ik met hen werk. Omdat hun energie anders is dan die van ayahuasca wilde ik daar extra in geschoold worden. Veiligheid en grondigheid staan bij mij hoog in het vaandel.

Wanneer kan je niet deelnemen aan een truffel ceremonie?

Hoewel psilocybine op zich geen schadelijke stof is voor het lichaam, zijn er situaties waarin er wel risico’s verbonden zijn aan het gebruik van magic truffels. Weet dat er ook andere mogelijkheden zijn om diepgaand proceswerk te doen. Ik informeer je er graag over.

Je kunt bij mij in de hieronder genoemde situaties niet terecht voor een truffel ceremonie:
– Lichamelijke aandoeningen: oa. hartklachten, hoge bloeddruk, nieraandoeningen, diabetes mellitus, epilepsie
– Psychische aandoeningen: (aanleg tot) schizofrenie, (aanleg tot) psychose, bipolaire stoornis, borderline persoonlijkheidsstoornis, ernstige depressie, ernstige angststoornis
– Medicatie gebruik: oa. antidepressiva, tramadol, lithium, benzodiazepines
– Alcohol- en drugsgebruik gedurende de dagen rondom de truffel ceremonie
– Bij zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft
– Leeftijd jonger dan 18 jaar

Na aanmelding neem ik contact met je op om kennis te maken, contra-indicaties door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden. Ook ontvang je dan informatie over de voorbereiding op je innerlijke reis.

Integratie na een innerlijke reis is essentieel en wordt onderschat

Eigenlijk begint het transformatieproces pas echt ná de truffel ceremonie. Tijdens de ceremonie kan een start gemaakt worden met het helen van je innerlijke verwondingen. Of ontvang je inzichten, die soms in potentie levensveranderend zijn.
Maar, als je na de ceremonie gewoon weer je leven oppakt en niets doet met datgene wat de truffel je heeft getoond, dan verandert er ook niks! Integratie is dus essentieel.

Door tijd in te ruimen om je aandacht naar binnen te richten. Stil te staan bij wat bepaalde emoties of gedachten je te vertellen hebben. Wandelen in de natuur, schrijven, mediteren, doen van ademhalingsoefeningen etc.
Het kan ook zeer behulpzaam zijn om na de ceremonie één of enkele sessies bij mij in te plannen om inzichten, vragen, pijn, emoties, verwarring of voornemens samen te onderzoeken. Hierdoor kan werkelijke transformatie plaatsvinden en haal je het meeste uit je innerlijke reis.

Agenda

Individuele en duo truffel ceremonies worden in overleg gepland. Desgewenst kan dit worden gecombineerd met een cacao ceremonie.

Adem-truffel ceremonie (6-8 deelnemers)
Samen met Ramona Nederstigt-Boekhout, in een mooie sfeervolle ceremonieruimte in Voorhout.
– 23 maart (Hazerswoude)
– 4 mei
– 6 juli
– 7 september
– 2 november

Truffel ceremonie (2-3 deelnemers)
In mijn praktijkruimte in Noordwijk.
– 19 april
– 31 mei

“Ik denk dat naar het graf gaan zonder een psychedelische ervaring te hebben, hetzelfde is als naar het graf gaan zonder ooit seks te hebben. Het betekent dat je er nooit achter bent gekomen waar het allemaal om draait. Het mysterie zit in het lichaam en de manier waarop het lichaam zichzelf in de natuur inwerkt.” – Terence Mckenna